April 2019. Mijn laatste echte blogpost is alweer een jaar geleden. Ik ga terug kijken naar wat er veranderd is en hoeveel ik gegroeid ben van toen tot nu.

Van februari tot juni vorig jaar was een zeer zware periode voor mij. Mijn relatie liep stuk, ik woonde pas op kamers (zelfstandig) en mijn opleiding faalde. Dit was allemaal bij elkaar zo’n enorme tegenslag dat ik mezelf was verloren. Maar ik wou natuurlijk niet in dit diepe gat blijven zitten dus deed ik er zoveel mogelijk aan om er boven op te komen. Elke dag was ik te vinden in Jimmy’s. De mensen om me heen gaven me veel positieve energie en ik voelde me er beter door. Maar toch wisten ik en de mensen om me heen dat het in mijn hoofd nog niet goed zat. En ook ben ik erachter gekomen dat het veel tijd kost om je ‘ogen te openen’.

Nu, april 2019 is er zo enorm veel veranderd. Ik sta er af en toe zelf nog van te kijken. Om te beginnen ben ik uiteraard al over mijn relatie breuk heen, dat heeft me veel tijd en energie gekost. Maar uiteindelijk blij dat ik alles nu helder in kan zien. Sinds een half jaar heb ik een nieuwe relatie (die wel heel goed voor mij is en gezond 🙂 ). Ook begint school weer bijna, daar heb ik de afgelopen maanden heel hard mijn best voor gedaan. De laatste stap moet nog komen, maar de taart staat al klaar. Maar niet alleen de dingen om mij heen zijn veranderd. Ik zelf van binnen ook, zo ben ik erachter gekomen wat ik zelf wil bereiken en wie ik nou eigenlijk ben. Nog hier en daar ben ik er mee bezig, want ik ben nog redelijk jong… al bijna 20.

Dus zit jij in een vervelende situatie of zoals ik het noem: een groot zwart kut gat. Dan wil ik met liefde lekker even kletsen en laten zien dat het leven niet zo blijft. Met genoeg wilskracht en wijsheid kom je er boven op. En vergeet niet.. herstellen kost tijd. Tijd en moeite, maar dat is het allemaal waard.

Tot gauw met een kopje koffie of thee in Jimmy’s,

Liefs Kahly