Alleen

 

Wat is alleen zijn, en wat is eenzaamheid? Ik was met een vriend aan het appen want ik voelde me niet zo goed (totaal niet kan je eigenlijk wel zeggen). Hij vroeg me wat er was en ik antwoordde met ‘’Ik voel me alleen”. Tenminste dat dacht ik, tot hij zei “Voel je je eenzaam, of voel je je alleen?”. Maar wat is het verschil tussen eenzaam en alleen zijn?

 

  • Alleen

We hebben allemaal wel eens van die momenten, dat je gewoon even je rust wil pakken. Lekker op je bed liggen of gewoon even een stukje wandelen, alleen. Het enige wat je nodig hebt is wat tijd voor jezelf, of afleiding. En wanneer je dat hebt gehad kan je er weer tegen aan. Voor mij is dit alleen zijn of me alleen voelen.

 

  • Eenzaam

Eenzaamheid is toch iets heel anders. Sommige voelen zich heel soms eenzaam en anderen voelen zich elke dag eenzaam. Ik voel me elke dag eenzaam. Voor mij houdt eenzaamheid het volgende in: je bent alleen maar je wil niet alleen zijn. Je wil onder de mensen zijn, en dan niet elk mens maar vooral iemand waar je veel om geeft of misschien zelfs iemand waar je van houd. Op feestdagen voel ik me het ergste van alles. Iedereen is vrolijk met familie of vrienden.. en ik? Ik zit op de bank, alleen.. eenzaam.

 

Afgelopen zondag was het moederdag. Als ik wakker word kijk ik eerst even op snapchat, en uiteraard heeft iedereen wel wat leuks in zijn of haar verhaal over moederdag. Oh wat leuk, ze ontbijten met zijn allen.. gezellig. Ook niet te vergeten zijn alle foto’s van de afgelopen 10 jaar. Ik zelf vind het altijd mooi om te zien. En facebook staat uiteraard ook vol, en nee instagram vergeet ik ook niet. Daarna is het tijd om zelf maar een berichtje te sturen naar mijn moeder. Voelt het goed? Nee.. het voelt alsof ik iets doe wat anders zou moeten. Naar haar toe gaan misschien, maar dat zou niet goed af lopen. Berichtje toch gestuurd. Uiteindelijk wel een beetje trots op mezelf. Yes! Ze heeft het gelezen. Afwachten tot ze gaat typen.. huh? En ze gaat offline. Ik heb mijn best gedaan, maar na een uur geef ik de hoop op. Ineens zie ik mijn scherm aan gaan, 4 uur later. Ik zie een appje van ‘mama’. Sorry zegt ze, ze was aan het werk. Geloof ik haar? Ja tuurlijk, maar een klein appje had toch wel gekund denk ik diep van binnen. Ik stuur “geeft niet mama”. Krijg ik daar ooit een antwoord van haar op? Nee tuurlijk niet. Maar dat ben ik ondertussen wel gewend. Dit is hoe mijn moederdag verliep.

 

Ik hoop dat alle moeders, tantes en oma’s een prachtige moederdag hebben gehad.