Je wilt graag sporten? Met al die verschillende sporten is het soms moeilijk om een keuze te maken. Helemaal als je niet weet wat je leuk lijkt. Misschien helpen deze vragen je op weg.

  • Hoeveel tijd per week wil je aan sporten besteden?
  • Wil je alleen sporten of in een team?
  • Hoeveel geld mag jouw sport kosten?

Samen sporten

Samen sporten is leuk. Bijvoorbeeld met een vriend(in), broer of zus. Je kunt elkaar dan motiveren om door te gaan.

Waar kan ik sportverenigingen vinden?

Vraag vrienden of kennissen waar een goede en leuke sportclub te vinden is. Als dit niet lukt, kijk dan even op de website van je eigen gemeente of op Sportatlas.nl. Test op Sportpas.nl welke sport bij jou past.

Neem een kijkje bij een vereniging

Als je een leuke sportclub hebt gevonden, hoeft je niet meteen lid te worden. Bel of mail de vereniging eerst en vraag of je een keertje mag komen kijken. Zo kun je zien of het echt iets voor je is. Misschien kun je ook gratis een proefles volgen.

Hoe betaal ik het?

Net als alles, kost sporten geld. Als je het lidmaatschap of de lessen niet zelf kunt betalen, vraag dan je ouders of ze je willen helpen. En anders kun je misschien wat extra geld verdienen met een bijbaantje.

Als je ouders een laag inkomen hebben, kunnen ze binnen jullie eigen gemeente vragen of een tegemoetkoming mogelijk is.

Wat als ik de sport niet meer leuk vind?

Waarom vind je de sport niet meer zo leuk? Misschien omdat het je teveel tijd en geld kost? Bespreek dat dan met je ouders. Samen kunnen jullie uitzoeken wat je het beste kunt doen.

Let op: het kan zijn dat je lidmaatschap een opzegtermijn heeft, net als bij een telefoonabonnement. Dit betekent dat je gewoon lidmaatschap moet betalen tot die termijn is afgelopen. Je betaalt dus ook als je niet gaat sporten.

Sporten met een handicap

Bij veel verenigingen is het mogelijk om te sporten met een handicap. Een overzicht vind je op Gehandicaptensport.nl.

 

Deze info is goed!

De info waar dit groene keurmerk bij staat, is betrouwbaar!