Binn’stad wat is het?

Binn’stad zit in een pand aan Boterdiep 34. Het is opgezet door de gemeente Groningen, in samenwerking met het mbo. Binn’stad is opgezet voor jongeren die in de samenleving buiten de boot dreigen te vallen. Om ervoor te zorgen dat jongeren weer geactiveerd worden, werkervaring opdoen én een startkwalificatie halen, biedt Binn’stad extra begeleiding in een kleinschalige onderwijsomgeving. Alle opleidingen die aangeboden worden door Binn’stad zijn voor jou kosteloos. Hieronder worden de verschillende opleidingen kort beschreven.

 

Pre-entree traject:

Ben jij tussen de 16 en de 27 en heb je nog geen vmbo of mbo diploma behaald? Bij binn’stad kun je door een combinatie van lessen die gegeven worden door docenten van het alfa- college en een stageplek klaar gestoomd worden voor de entreeopleiding. Voor je stage kan je zelf de richting/bedrijven aangeven die jouw voorkeur hebben. Na 15 tot 20 weken kun je doorstromen naar een ROC.

De klas bestaat uit maximaal 16 personen. Je werkt individueel op je eigen niveau en daarnaast zijn er ook klassikale lessen. Ook biedt Binn’ stad huiswerkondersteuning en jongerencoaches voor extra begeleiding.

Wil je je aanmelden of meer informatie, dat kan. Je kan mailen naar leerhonk@opleidingbinnstad.nl of bellen naar 050-3189449

 

Training sollicitatieclub:

Ook voor deze training dien je tussen de 16 en 27 te zijn. De training is voor iedereen die een baan zoekt en hulp kan gebruiken met solliciteren. Binnen deze training wordt je geholpen met alle zaken die belangrijk zijn bij het solliciteren. Zoals het opstellen van een cv, het schrijven van een motivatiebrief, het presenteren van jezelf, en het oefenen van sollicitatiegesprekken. De trainingen worden gegeven door een jobcoach en zullen elke woensdagmiddag gegeven worden van 14.00 tot 16.00 uur. De training is gratis en je kunt je aanmelden via de mail: sollicitatieclub@opleidingbinnstad.nl.

 

Bijbanen:

Elke vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 zoekt binn’stad samen met een 16 of 17 jarige naar een geschikte bijbaan. Deze hulp wordt gratis aangeboden. Je wordt verder geholpen met het maken van een goed cv en een pakkende motivatiebrief. Ook wordt je voorbereid op een sollicitatiegesprek. Je kunt je hiervoor aanmelden doormiddel van het sturen van een mail naar bijbanen@opleingbinnstad.nl.

 

Educatie klas:

Ben jij tussen de 18 en 27 jaar, heb jij geen startkwalificatie, woon je in Groningen en kan jij wel wat extra lessen in Nederlands en/of rekenen gebruiken dan is dit iets voor jou. Binn’stad gaat je helpen om je niveau naar F2 te krijgen. Hiermee ben je vervolgens toelaatbaar op een niveau 2 opleiding binnen het mbo- onderwijs.

De lessen worden maandag tot vrijdag gegeven van 11.00 tot 13.00 uur. Daarnaast wordt er dagelijks, van 13.30 tot 18.00, een (taal)stage gelopen bij bedrijven in het centrum van Groningen.

Om je aan te melden of voor meer informatie kun je een mail sturen naar educatietaalrekenen@opleidingbinnstad.nl.