Afgelopen donderdag, 5 juni, hebben wij bij Jimmy’s de film Rebels gedraaid. Bij binnenkomst kon je al meteen de pré-movie sfeer proeven.
Onze lieftallige Ruth en Yulara zorgden voor hapjes zoals heerlijke popcorn, lolly’s en frisdrank. Ben zorgde voor beeld en geluid. Met zijn allen toverden we Jimmy’s om in een prachtige ‘bioscoop’. De Fatboys vooraan zorgden voor een relaxte loungeruimte en de banken stonden zo mooi mogelijk naar de enorme beamer gedraaid.

rebels_poster

Nu zul je vast denken; Rebels?!

De documentaire gaat over een groep jonge schoolverlaters die binnen 3 maanden aan een baan zullen worden geholpen. Zo heb je Jan Olav, een dyslectische jongen die recentelijk uit de gevangenis komt. Jan Olav’s grote droom is om rapper te worden. Dit gaat niet zonder horten of stoten!

Je volgt nog een paar andere jongeren zoals Kelly, Jakob en Maylèn. Ze krijgen dagelijks trainingen over solliciteren, een cv bijhouden of een juiste werkhouding tonen op de werkvloer. Ééns in de zoveel tijd worden de jongeren apart genomen om met hun mentoren te praten over hun privéleven, en dit maakt echt wat los bij ze. Het kan gaan over het krijgen van kind tot ruzie met de bovenburen.

Benieuwd? Check de trailer!