Het ontstaan van De Roege Boys

 

In oktober 2014 was er een spooktocht georganiseerd door enthousiaste buurt bewoners uit Vinkhuizen. Dit was op verzoek van jongerenwerk organisatie MJD met als doel een activiteit te organiseren voor de oudere doelgroep leeftijd 12+

Hieruit is een groep van 6 mannen overgebleven: Richard B, Roy, Marcel, Danny, HJ en Richard G.

Na deze spooktocht hebben zij een werkruimte gekregen in de Wende in Vinkhuizen. Vanuit daar hebben ze veel grote en kleine buurt projecten ondersteund zoals End Of Summer, Burendag Huiskamer Project MJD en Paaspuzzel tocht op het winkelcentrum in Vinkhuizen. Daarnaast hebben ze een sloop fiets project opgepakt en deelgenomen aan diverse WMO-bijeenkomsten en wijken voor jeugd fondsen beslist-team.

Helaas zijn Danny en Richard B. in de loop van het jaar afgevallen en hebben de vier overgebleven Roege Boys opnieuw een spooktocht georganiseerd in oktober 2015. Hierna hebben drie mannen De Roege Boys versterkt: Klaas, Ricardo en Johan. Het onderkomen in Wende was te klein geworden en begin 2016 hebben ze een nieuw onderkomen in Backbone 050 aan de Travertrijnstraat 12 gekregen.

 

De opening   

Vanaf januari 2016 zijn de zeven Roege Boys keihard aan de slag gegaan om de 180m2 in te richten als een professionele werkplaats, radiostudio en vergaderruimte. Kortom dus een multifunctionele ruimte. Op 19 februari 2016 was het zo ver en vond de officiële opening plaats. Onder het genot van een hapje en drankje gaf de wijk wethouder Paul Rook het officiële start schot voor radio Vinkhuizen met een enkele druk op de knop. Hierna werd de promo film van De Roege Boys getoond. Ook u kunt deze video binnenkort bekijken op de site www.deroegeboys.nl, tevens vindt u daar een link naar de radio. Er volgde nog een speech van Richard G. en tot slot nam Evert Daglet van Wij Groningen het woord en vatte voorzitter Marcel alles nog even kort samen. Na het officiële gedeelte hebben we een klein feestje gevierd met alle genodigden.

 

Toekomst

Ook vanuit het nieuwe onderkomen zullen De Roege Boys kleine en grote buurt initiatieven blijven ondersteunen. Maar, hun ambities blijven groeien. Radio Vinkhuizen is een feit en deze, nu nog internet radiozender, zal steeds meer gestalte krijgen. Daarnaast zijn De Roege Boys een samenwerking aangegaan met een zorginstelling om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een dagbesteding te bieden. Deze pilot loopt momenteel nog met succes. Bij Dagbestedings-project wordt er nauw samengewerkt met de gemeente, Wij Groningen, Backbone 050 en het MJD. Als dit met succes slaagt, word er uitgebreid naar meerdere hulpverlenende instanties.

 

Zoals u kunt lezen zijn De Roege Boys druk aan de weg aan het timmeren. Wij verwachten dan ook dat zij in de toekomst nog veel mooie projecten zullen realiseren van en voor de wijk Vinkhuizen.