marcella

De Smartshop

Wat is een smartshop nu eigenlijk? Wat is een smart en headshop? Wat is het verschil met een coffeeshop? Wil je dit weten, lees dan verder.

Binnen Jimmy’s zijn er jongeren die zich afvragen wat een smartshop is. Om deze jongeren van informatie te voorzien zijn we langs de Smartshop geweest. Overigens is de minimum leeftijd om naar binnen te mogen 18 jaar.

Het grote verschil tussen een smart en headshop is dat een headshop rook accessoires verkoopt. Binnen de Smartshop worden er zaken verkocht die de psyche stimuleren. Het grote verschil met een coffeeshop is dat in een smartshop de middelen geen of een kleine hoeveelheid THC bevatten. Het gaat om een hoeveelheid van maximaal 0.2%. De middelen die vaak verkocht worden zijn:

  • Truffels
  • Wietzaadjes
  • Legal XTC
  • Stimulerende kruiden

Binnen de smart en headshop halen de meeste jongeren in eerste instantie middelen om te roken. Het gaat bijvoorbeeld om vloeitjes, tips en bongs. De meest geconsumeerde middelen onder jongeren zijn de koekjes en snoepjes. Het gaat dan vooral om de smaak van wiet.

De medewerker van de smartshop gaf aan dat er nog veel vooroordelen zijn over de smartshop. Zo wordt er vaak gedacht dat er in een smartshop dingen gebeuren die niet mogen. Dit is niet waar en alle producten die verkocht worden zijn legaal. Binnen een smartshop komen alle doelgroepen. Van 18 tot 80 en van zakenman tot student.

Binnen een smartshop kunnen ze je adviseren over de middelen. Op het moment dat je truffels wilt kopen dan zal de verkoper je advies geven over het gebruik en over de sterkte van de truffel die je wilt gaan eten.

Mocht je nog vragen hebben over de smartshop, kom dan bij Jimmy’s langs!