Amenra + Ortega VERA Groningen

01 Mei 2018

Vijf jaar na zijn voorganger verscheen afgelopen oktober MASS VI, het nieuwste album van Amenra, de zowel levendige als introspectieve opvolger van Mass V. Tussendoor verscheen tot ieders verrassing nog het akoestische album Alive, maar Amenra is dan ook een band van extremen. De emotionele doommetal is zwaar, melodisch en komt recht vanuit het hart met epische nummers die dwars door je ziel snijden.

We schreven het al bij de aankondiging van zijproject Wiegedood, dit zijn drukbezette Belgen. De aankondiging van Amenra, ruim twee weken voordat we Wiegedood in onze club mogen verwelkomen, bevestigt dit beeld wel.

Hoewel vocalist Colin H. van Eeckhout de toekomst open laat, gaan er geruchten de ronde dat MASS VI wel eens het laatste album van dit vijftal zou kunnen zijn. Alsof je nóg een reden nodig had om Amenra live te zien!

Aan Ortega de taak je vroegtijdig omver te blazen. Het uitstekende Sacred States uit 2016 staat vol met sludge en doom voorzien van fijne melodieuze riffs. Ortega is dan ook een graag gezien gast in onze zaal.