Dichters in de Prinsentuin

12 Juli 2019

De Groningse Prinsentuin is weer het festivaldecor van poëziefestival Dichters in de Prinsentuin. Vele nieuwe namen treden op naast dichters die hun literaire sporen al hebben verguld. 

Een jaarlijkse staalkaart van de Nederlandstalige poëzie, een bewezen kweekvijver voor dichterlijk talent van alle leeftijden, een podium voor experimentele poëzievoorstellingen en cross overs met andere kunstvormen, en een wijd open raam naar toonaangevende dichters uit het buitenland, samen met hun Nederlandse vertalers. En dat alles tegen het zomerse decor van de idyllische Prinsentuin in hartje Groningen.

Dichters in de Prinsentuin, het grootste openlucht-poëziefestival van West-Europa, is al ruim twintig jaar een begrip onder dichters, poëzieliefhebbers en de vele toevallige bezoekers die er voor de poëzie werden gewonnen. De eenentwintigste editie trok in 2018 meer dan 2500 bezoekers.

Dit jaar richten we onze aandacht op wat er overseas speelt. De Engelse dichter en uitgever David Ashford, onze gastredacteur, noemt de afgelopen tien jaar de golden age van poëzie in Groot-Brittannië. Naast de Brexit-kwestie spelen er vele maatschappelijke thema’s. ‘May you live in interesting times’ is iets wat je een ander niet toewenst, maar voor de dichtkunst lijkt deze vloek eerder een zegen te zijn.