Gronings Ontzet

28 Augustus 2019

Ter ere van het Groningens Ontzet, ook wel bekend als ‘Bommen Berend’ naar de bisschop van Münster die de stad in 1672 belegerde, vinden er in Groningen elk jaar op 28 augustus tal van feestelijkheden plaats.

Zoals elk jaar staat de stad in de dagen rond 28 augustus weer volledig in het teken van de viering van het Groningens Ontzet, in de volksmond ook wel ‘Bommen Berend’ genoemd. De Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken (KVvV), verantwoordelijk voor de organisatie, heeft dit jaar een breed en modern programma opgesteld, waarin traditionele onderdelen worden afgewisseld met nieuwe activiteiten gericht op een jonger publiek.

Natuurlijk hebben vaste onderdelen als het Peerdenspul, de drakenbootraces en het NNO-concert ook dit jaar een plekje op het programma gekregen. Ze staan dit jaar echter zij aan zij met volledig nieuwe activiteiten als een springkussenfestival, een DroneHUB en een IT-hoek.

Hieronder het volledige programma, zoals de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken Groningen dat maandag bekend heeft gemaakt. Nog meer informatie is te vinden op de website van de KVVG of in de speciaal ontwikkelde Bommen Berend-app.