featuredimageDefault_large Rob

Jimmy’s on Tour voor een goed doel: stem nu!

Van 16 t/m 25 juli vindt Jimmy’s On Tour plaats: een fiets- en skeelertocht langs alle Jimmy’s in Nederland. De verdere details worden nog bekend gemaakt, maar in elk geval vindt bij elke Jimmy’s vestiging een tof evenement plaats! Daarmee zetten we alle Jimmy’s in Nederland op de kaart én halen we geld op voor een goed doel. Welk doel dat is, mogen jullie beslissen! Wij hebben de onderstaande zes opties geselecteerd waarop jullie mogen stemmen. De poll sluit op 20 mei en stemmen kan hier: https://nl.surveymonkey.com/r/SWR9V8C

Stichting Zwerfjongeren / https://zwerfjongeren.nl/
“SZN is sinds 2003 dé onafhankelijke belangenbehartiger van dak- en thuisloze jongeren in Nederland. Onze topprioriteit is voorkomen dat jongeren dakloos worden. Met en voor jongeren leggen we de vinger op de zere plek, beïnvloeden de opinie, zetten het onderwerp op de landelijke en lokale agenda, voeren politieke lobby en jagen met concrete voorstellen vernieuwing aan. Wij hebben voortdurend contact met ons brede netwerk van jongeren, onderzoekers, politiek en het werkveld (gemeenten en organisaties op het gebied van zorg, wonen, leren werken en financiën). Daardoor kunnen we signalen snel oppakken en dit maatschappelijke vraagstuk breed onder de aandacht brengen.”


Podiumfrees / https://podiumfrees.nl/
“Podiumfrees organiseert open podia en kunstgalerijen voor Jan en alleman. Acteren, presenteren, muziek maken, schilderen en wat al niet meer.”


Stichting JJAB / https://jjab.nl/
“Stichting Jeugd Juridisch Advies Bureau (JJAB) biedt alle jongeren tussen de 12 en 27 jaar in de gemeente Emmen, gratis juridisch advies.”


Jimmy’s / https://wijzijnjimmys.nl/
“Jimmy’s is een talentenbroedplaats en als het nodig is een makkelijke stap naar hulp. Dankzij Jimmy’s krijgen jongeren een beter netwerk, meer zelfvertrouwen, grotere zelfredzaamheid & grotere kans op werk. Jimmy’s is er voor alle jongeren tussen de 12 en 27 jaar en actief in steeds meer gemeentes.”
Jimmy’s kan nieuwe laptops gebruiken en EHBO-cursussen voor vrijwilligers en stagiairs.


Het vergeten kind / https://www.hetvergetenkind.nl/
“Het Vergeten Kind draagt op verschillende manieren bij aan het versterken van beschermende factoren zoals zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en veerkracht. Heel erg belangrijk. Dit kan kinderen beschermen tegen de ernstige gevolgen van traumatische gebeurtenissen. Het Vergeten Kind zet zich in voor een positieve omgeving voor kwetsbare kinderen. Waar het veilig is, waar warmte en positieve aandacht is. Waar ze samen (leren) spelen en vrienden maken, zodat het zelfvertrouwen groeit. Waar zorgen en nare herinneringen plaatsmaken voor succesmomenten en een glimlach. Zodat ze de toekomst weer zonnig tegemoet zien.


Voedselbank / https://www.voedselbankennederland.nl/
“In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen hen die het ‘t hardste nodig hebben tijdelijk met voedselpakketten. Bedrijven, instellingen, overheden en particulieren helpen ons hierbij. Met geld, met eten, met hun diensten.”