Jimmy’s is meer dan het gebouw aan de Herestraat in Groningen. Jimmy’s gaat namelijk ook naar buiten om samen te werken. Vandaag nemen we een kijkje in de stageperiode van Rein. Rein studeert toegepaste psychologie en is twee dagen in de week bij Jimmy’s en drie dagen in de week bij Sense.

Wat is Sense?

Sense is het centrum voor seksuele gezondheid. Je kunt er als je wilt anoniem terecht met vragen over soa, zwangerschap, anticonceptie en seksualiteit. Ook geeft Sense voorlichtingen en workshops over seksualiteit.

Wat doe jij bij Sense?

Op het moment ben ik veel bezig met een onderzoek over een nieuwe voorlichting. De meeste voorlichtingen van Sense zijn gericht op de risico’s van seks en seksueel overschrijdend gedrag. Maar nu willen wij ons vooral richten op de leuke kant van seks. Het onderzoek wat ik doe richt zich op heteroseksuele jongens. Om een goede voorlichting te maken moeten we wel weten wat hun vragen zijn, want daarop moet de voorlichting antwoord geven. Ook moeten we weten wat de beste manier is en of het ook kan via een website of applicatie. Dus daar houd ik me nu vooral mee bezig.

Verder heb ik ook contact met een jongere, die contact heeft gezocht via de website van Sense. Dit gaat wel onder begeleiding van iemand anders. Dit verloopt erg goed. En verder geef ik af en toe workshops voor klassen.

Hoe werkt Sense samen met Jimmy’s?

Met de kennis  die ik heb opgedaan bij Sense ben ik binnen Jimmy’s bezig met de workshop Proud To Be. Dit gaat over seksuele diversiteit. Maar ook als er jongeren binnenkomen met vragen over seksualiteit kunnen ze bij mij terecht. En omdat ik bij beide contacten heb, kan ik mensen doorwijzen van Jimmy’s naar Sense en andersom.

Heb jij ook vragen over seksualiteit? Kom langs bij Jimmy’s en vraag naar Rein. Of heb je een compleet andere vraag? Je kunt altijd binnenlopen bij Jimmy’s.