Geschreven door Michael Chafe

Bij Jimmy’s Groningen zijn wij druk bezig met het maken voor kerstpakketten voor dak- en thuislozen in Groningen Stad.

Loïs, Cristina (stagiaires, Jimmy’s Groningen) en ik (vrijwilliger, Jimmy’s Groningen) zaten aan tafel toen ik erover had dat ik iets wou gaan inzamelen voor dak- en thuislozen vanwege de winter. Ik had het Sikkom-artikel gelezen waar geschreven werd over een actie om mutsen, sjaals, handschoenen, et cetera, te inzamelen, Ik besefte mij dat het steeds kouder begint te worden; in verschillende media wordt er al gesproken dat de koudste winter in een lange periode komt. Ook omdat ikzelf in een situatie heb gezeten met thuisloosheid, ben ik actief bezig voor dak- en thuislozen in Groningen Stad en heb ik hart voor de dak- en thuislozen in Groningen Stad. Dak- en thuislozen zitten in een lastige situatie; niet alleen door hun situatie, maar ook omdat door de slechte weersomstandigheden de levensomstandigheden verslechteren. Cristina kwam met het idee om kerstpakketten te maken voor dak- en thuislozen. Ter plekke besloten we om deze actie z.s.m te opstarten.

Wij hebben op dit moment al veel donaties binnen; van kleding, tot hygiënische producten, rugzakken en meer. Ook hebben we een groot geld bedrag gedoneerd gekregen. Wij stoppen met het inzamelen van de donaties op 5 december. Met uitzondering nemen wij na 5 december nog donaties aan. Wij willen graag op 12 december de kerstpakketten uitdelen aan dak- en thuislozen in de binnenstad en opvangcentra voor dak- en thuislozen.

Ik wil alle stadjers, donateurs, bedrijven, et cetera, van harte bedanken voor hun hart voor de dak- en thuislozen in Groningen Stad. Samen kunnen we sterk zijn voor mensen die minderbedeeld zijn in onze samenleving!