Hoi!

Om te beginnen stel ik mezelf eerst even voor; mijn naam is Kahly Roose. Ik ben 18 jaar en geboren in Haarlem. In mijn blog ga ik vooral vertellen over mijn leven, hoe ik hier in Groningen en gekomen en hoe mijn dagen verlopen met de stoornissen die ik heb.

 

-1999 tot 2007

In dit jaar ben ik geboren op 18 mei. Mijn moeder was erg jong en de zwangerschap was onverwachts en ik was niet gewenst. Dit was erg zwaar voor de familie. Na ongeveer 6 jaar in IJmuiden te hebben gewoond werd mijn moeder verliefd op een man (mijn stiefvader). Hij woonde in Groningen waardoor we samen verhuisd zijn naar hem. Daardoor moest ik een nieuw leven opbouwen hier.

-2007 tot 2014

Van de basisschool naar de middelbare school. Ik was een redelijk normaal meisje en had nergens echt moeite mee. Tot ik naar klas 2 ging. De thuissituatie ging achteruit omdat mijn ouders uit elkaar gingen. Mijn (stief) vader ging weg uit huis en ik bleef met mijn moeder achter. Mijn moeder liet me achter en deed haar eigen ding. We woonden nog wel samen maar ik zag haar nauwelijks door haar baan in de horeca. Vaak kwam ze ’s nachts pas thuis en moest ik voor mezelf zorgen. Dit was erg moeilijk omdat ik nog zo jong was. We leefden langs elkaar heen en alles ging met de dag slechter. Toen mijn moeder een  nieuwe vriend kreeg veranderde alles. Ik dacht dat het een aardige man was, want zo deed hij zich ook voor. Mijn moeder en ik praatte niet met elkaar, waardoor ik ook niet wist wat er nou werkelijk speelde. Tot dat er vreselijke dingen gebeurden. Dit heeft mijn hele leven veranderd. Ik kon met niemand praten over deze traumatische gebeurtenis(sen). Hier ga ik niet te diep op in, maar als je er meer over zou willen weten kan je het altijd persoonlijk aan mij vragen. Doordat ik hier met niemand over kon praten voelde ik me erg eenzaam en kropte ik al mijn emoties op. Toen ik het niet meer trok begon ik mezelf te beschadigen en zag ik het leven niet meer zitten. De ruzies met mijn moeder werden erger, en we vielen samen in een diep zwart gat. Ik werd door verwezen naar een psycholoog en mijn klasgenoten vonden me raar en apart. Ik had geen vrienden meer, en sloot mezelf elke dag op in mijn kamer. Tot ik op een gegeven moment bang werd voor mijn eigen moeder en ik besloot weg te lopen. De politie had me gevonden en ik werd naar de stad gebracht waar ik een paar nachten in een crisisopvang verbleef. Dit was het begin van een nieuw hoofdstuk.

-2014 tot nu

Ik werd opgenomen bij Elker. Ik woonde in een woongroep en leerde daar veel nieuwe mensen kennen. Hierdoor voelde ik me niet meer eenzaam en alles ging langzamer hand beter. Later mocht ik verhuizen naar mijn eigen kamer, nog wel onder begeleiding natuurlijk. Dit was een top tijd met nieuwe vrienden die ik had gemaakt. We gingen vaak uit en ik was best gelukkig. Veel dingen had ik op een rijtje, elke week boodschappen doen bijvoorbeeld en opruimen. Tot ik me niet meer fijn voelde daar.. ik kreeg een nieuwe huisgenoot die voor veel overlast zorgde. Ik kreeg veel stress en daar werd niks aan gedaan door mijn begeleiding. Later moest ik weer verhuizen, deze keer naar een studio (containerwoning) in de stad. Ik merkte dat verhuizen een soort angst bij me opwekte. Waar die angst vandaan is gekomen wist ik niet en helaas is de angst voor verhuizen nog niet weg. Na een week of 2 in mijn studio te hebben gewoond merkte ik al snel dat ik veel triggers heb voor muziek overlast wat helaas ook in deze studio zo was. Door alle stress ging alles weer slechter met mij. Ik besloot weg te gaan bij jeugdzorg want ik was al 18. Hierdoor moest ik ook weg uit mijn studio maar een nieuwe woning had ik nog niet.. shit! Maar op dat moment had ik de liefste vriend en mocht ik van zijn vader tijdelijk bij hun wonen. Wat een opluchting, en vooral wat een geluk. Ik voelde me zo goed door hem en was weer gelukkig. Maanden vlogen voorbij, drie maanden verder was het toch echt tijd om een eigen plekje te vinden. En met veel geluk had ik dat plekje in februari gevonden. De verhuizing was erg zwaar voor mij maar ik wist dat het beter voor me zou zijn.

Na ongeveer 10 dagen in mijn nieuwe kamer werd alles anders.. hier vertel ik later meer over.

 

Voor vragen, advies etc kan je altijd contact met mij opnemen of langs komen bij Jimmy’s Groningen!

Kahly Roose