Weer een paar dagen verder sinds de eerste post. En een hoop gebeurd tussen de dagen door. De ene dag voel je je zo goed en kan je alles aan, dan stort je de volgende dag weer helemaal in. Dat is hoe het deze week een beetje gaat. Afspraken over stoppen met mijn opleiding en gedoe met mijn (ex) vriend, soms vraag ik me wel eens af hoeveel een mens eigenlijk aan kan. Af en toe maar gewoon doen alsof je vrolijk bent terwijl je van binnen eigenlijk kapot bent. Je best doen om maar gewoon enthousiast over te komen ondanks dat je liever in je eentje ergens wil huilen. Dat is vaak hoe ik me voel, jezelf wijs maken dat je je goed voelt terwijl je op bent. En dat is niet hoe ik me alleen voel maar ook veel andere mensen.

Ondanks dat ik een open boek ben, vertel ik niet altijd alles. Lang niet alles eigenlijk. Mensen hebben vaak niet door hoeveel er van binnen gebeurd. Aan de buiten kant kan je er rustig uit zien maar eigenlijk ben je continue bezig met nadenken en een beetje jezelf gek maken. ’s Ochtends begint dat meestal al, je hebt direct stress en wil je bed niet uit komen. Toch doe je dat want de hele dag op bed blijven liggen is ook geen optie. En dan de dag nog ‘positief’ door zien te komen en vrolijk doen tegen iedereen. Uren gaan voorbij en voor je het weet zit je weer thuis op de bank.. ik staar voor me naar de muur en barst in huilen uit. Want huilen is mijn uitlaat klep. Als ik blij, boos of verdrietig ben dan huil ik. En ik kan daar helaas niks aan doen.

Maar wat doe je dan als afleiding vragen de meeste zich af. Wat bij mij helpt is schrijven en erover praten. Maar ook ik heb niet altijd zin om erover te praten. Dus dan schrijf ik het op, niemand anders die het kan lezen behalve ik. En toch voelt het alsof ik dat met iemand deel.

 

Tips:

Herken jij jezelf in de tekst hierboven? Wacht dan niet te lang en ga ermee aan de slag. Zoek afleiding, en dat klinkt natuurlijk makkelijker dan gedaan. Jimmy’s staat altijd voor je open (dinsdag tot zaterdag vanaf 13:00). Je kan er ook met vrienden over praten of leuke dingen doen om je hoofd even leeg te maken. Een stukje wandelen kan vaak ook helpen.

Tot de volgende keer, Kahly!