Wat nou als jij eerst jezelf in iemand anders situatie verplaatst voordat je diegene gaat oordelen?
Wat als jij eerst weet wat iemand meegemaakt heeft?

Wat zou jij van vinden als jij iedere nacht weigert om naar bed te gaan en in slaap te vallen, vanwege de onrust en de angst die jou bezig blijft houden en daardoor jij de hele nacht wakker blijft liggen en hoopt dat de nacht voorbij zou zijn.?  dat jij je schuldig moest voelen wanneer iemand anders je niet kon begrijpen? Wat als jij je verplaatst in een situatie van een kind die beide lichamelijk en geestelijk mishandeld is + dat het kind verwaarloosd werd en seksueel misbruikt\Incest. Een kind die niet begrijpen kon waarom hij als een vreemde binnen z’n gezin werd behandeld,? Kun jij je voorstellen dat een kind van net 13 zo depressief is dat die uit huis was weggevlucht en nooit terug wilde? Een kind die niet meer de zin had om te leven?

Een kind die op z’n 13e in zijn eigen land  als een onbekend identiteit werd gezien? En dat kind op zoek was gegaan naar de veiligheid en rust. Onderweg door de hoge bergen gelopen en door de prikkeldraad en de zee in moest- het water dat het kind alleen maar gezien had was om te drinken. Het kind dat In de donkere bossen en tussen de grenzen heen loopt om een bestemming te bereiken?

Kun jij me vertellen wat je weet van een vluchteling die angst heeft om niet geaccepteerd te worden in zijn nieuwe omgeving. Na al die ellende dat diegene heeft meegemaakt . ?

Hoe kun jij iemand pijn gaan doen die vergeten is hoe het was om gelukkig te zijn?
Iemand die vergeten is of eigenlijk niet wist  hoe de smaak van het leven was. Iemand die al zijn tranen kwijt heeft?. En koud is geworden van binnen en denkt dat ‘ie geen gevoelens heeft?…. hoe moeilijk en leilijk kunnen wij mensen tegen elkaar zijn? In plaats van dat wij zo’n kind moeten gaan helpen, kiezen wij ervoor om dat kind buiten te sluiten en laten we zo’n kind niet bij horen?..