Iedereen weet het, bij Jimmy’s kun je altijd binnenlopen. Maar wist je dat Jimmy’s ook projecten buiten het gebouw aan de Herestraat doet? Vandaag als voorbeeld Sietske Wolthuis. Zij volgt de opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening en is stagiaire bij Jimmy’s. Elke week is zij twee dagen te vinden bij het Wessel Gansfort voor het project leerling-mentorschap.

Sietske: “Ik begeleid leerlingen uit de hogere klassen, die mentoren zijn voor leerlingen uit het eerste jaar. Er zijn twee mentoren per klas en zij doen de activiteiten die een normaal gesproken een leraarmentor doet. Zij helpen als er problemen zijn in de klas, maar ook gaan ze mee op introductiekamp. Verder geven ze workshops over bijvoorbeeld social media. Er zijn jaarlijks zes intervisiemomenten waarbij ik samen met de leerling-mentoren kijk hoe het gaat.”

– Intervisiemoment op het Wessel Gansfort

Jorinde Dekens is één van de mentoren die Sietske begeleid. Zij vind het een goed project: “toen ikzelf in de brugklas zat, ging ik met een gerust hart naar school omdat ik wist dat er twee mentoren waren. Ik vond het ook fijn dat zij maar 3 jaar ouder waren, in plaats van 30 jaar ouder. Voor mij was dat heel positief. In andere klassen waren mentoren niet erg goed en wij vonden dat zoiets beter zou kunnen. Daarom hebben we ons aangemeld.” Jorinde geeft ook aan veel geleerd te hebben van Sietske en zo ook van Jimmy’s. “Vooraf kregen we bijvoorbeeld een les in gespreksvaardigheden.  Dit heeft wel erg geholpen. Bijvoorbeeld dat je zelf niet met oplossingen komt, maar dat je de leerlingen eerst zelf laat nadenken. ”

“Ik vond het fijn dat de mentoren maar 3 jaar ouder waren, in plaats van 30 jaar ouder.”

Het Wessel Gansfort is één van de weinige scholen die werkt met het leering-mentorsysteem. Elk jaar melden zich genoeg leerlingen zich aan om mentor te zijn. Daarom wordt het project gezien als een succes!