Workshops

Doordat Jimmy’s open staat voor alle ideeën van jongeren zijn er de afgelopen jaren leuke projecten, workshops en trainingen ontwikkeld. De basis van ons werken is peer support, zo ook de workshops. Het initiatief voor een workshop komt van jongeren, de ontwikkeling van het draaiboek is door jongeren, en de workshop zelf wordt gegeven door jongeren. De workshopleiders gaan samen met de deelnemers met het onderwerp aan de slag middels oefeningen waarbij de nadruk ligt op welke vragen en antwoorden ze zelf al hebben of kunnen vinden.

Wil je zelf ook een workshop ontwikkelen en/of geven? Laat het ons weten, dan gaan we dat regelen!

Gelukkig Maar

In deze workshop komen de onderwerpen depressie en geluk aan bod. Het doel van de workshop is om het taboe rondom depressie te doorbreken en het een bespreekbaar onderwerp te maken. De workshop gaat in op wat een depressie is, maar richt zich vooral op positiviteit. Wat is geluk, waar word je gelukkig van en wat kan je doen om gelukkig te blijven?

Project Pulse

Dat goede voeding, beweging en voldoende rust goed voor je is, weet iedereen wel. Misschien ben je zelf ook wel bezig met wat je eet, ga je naar de sportschool, of merk je dat je een avondmens bent. Zo is iedereen op zijn eigen manier een lifestyle expert. Tijdens deze workshop gaan we die kennis en ervaringen samenbrengen. Geen presentaties over hoe je het moet doen, maar samen met jongeren van Jimmy’s aan de slag met drie thema’s: voeding, beweging en rust/ritme.

Safe Social Media

Deze workshop is ontwikkeld in samenwerking met het jongerenwerk en als antwoord op de vraag van jongeren. Voor veel mensen is social media een leuke plek waar je makkelijk een paar uur aan besteedt. Met deze workshop willen we jongeren ervan bewust maken dat social media naast natuurlijk de leuke kanten ook minder leuke kanten heeft. Want waar we niet altijd bij stilstaan is dat social media je ook heel eenzaam kan laten voelen, dat er gepest, bedreigd en misbruikt wordt. In de workshop gaan we bezig met de vraag: wat vind jij oké en wat niet? We laten vooral jongeren hun eigen Afhankelijk van de doelgroep en de vraag kan er meer of minder nadruk liggen op de deelthema’s identiteitsfraude, grooming, sexting en cyberpesten.

Proud To Be

Wat vind jij van homo’s? Wat is een transgender nou eigenlijk? Wat zou je doen als één van je ouders uit de kast zou komen?

In samenwerking met het COC ontwikkelden jongeren een workshop over seksuele diversiteit, met als doel jongeren bewust te maken van hun eigen vooroordelen, meningen en ideeën en die van anderen om hen heen. Waar denken ze aan bij LGBT, welke ervaringen hebben ze uit hun eigen omgeving en wat willen ze daarvan meegeven aan anderen?

Drugs

Deze workshop is ontwikkeld voor het MBO, waarin we het hebben over de ervaringen die de deelnemers hebben met drugs, en gaan we aan de slag met de informatie die ze zelf al hebben. Hoe betrouwbaar is die informatie? Wat vinden zij zelf relevante informatie om met elkaar te delen? En waar kun je terecht met overige vragen?

Help, ik word 18!

Help, ik word 18! Wat moet je eigenlijk regelen, wat zijn je verplichtingen en waar heb je recht op? In deze workshop komt een aantal zaken aan bod die belangrijk zijn. DigiD aanvragen, (zorg)verzekeringen, toeslagen, op kamers , DUO, werken, etc. Een leuke, interactieve workshop die je niet kan missen als je (bijna) 18 bent (geweest).

Chill op Stap

Deze workshop is ontwikkeld voor het project Chill Op Stap dat op een aantal scholen draait. Dit project helpt jongeren bewust te worden van de leuke dingen, maar ook risico’s die ze tegenkomen bij het uitgaan, zoals drank, drugs, seks, geweld, groepsdruk, etc. Voor de workshop hebben we o.a. enkele uitgaanservaringen van jongeren verzameld op video, waar de deelnemers vragen over beantwoorden.

Greep op je geld

Deze workshop is ontwikkeld voor het project Jouw schuld = jouw schuld, over jongeren en schulden. Voor dit project maakten we een workshop om het gesprek aan te gaan over geld. Hoeveel geef je eigenlijk uit? Maar ook, waar kun je allemaal terecht met welke vragen?

Timemanagement

Heb jij ook altijd moeite met een goede planning? Begin jij op het laatste moment met alles wat je nog moet doen? Doe je graag dingen tegelijkertijd, maar maak je het dan niet af?

We hebben allemaal wel genoeg te doen op een dag. Huiswerk, huishouden, je rijbewijs halen, sporten, maar hoe zorg je ervoor dat je je alles kan doen wat je wilt? En hoe weet je waar je moet beginnen? Je ontdekt in deze workshop waarom multitasken niet werkt, welke sterke punten en valkuilen jij hebt, je maakt kennis met apps die je kunt gebruiken bij school en je leert plannen op een manier die bij jou past.